15 Ιουλίου, 2024 margarita

Συνάντηση γνωριμίας με Emfasis Non-Profit

#Δεν_Προσπερνάμε, αλλά #στηρίζουμε!

Στις 4 Ιουλίου 2024 έγινε στα γραφεία μας η γνωριμία εργαζόμενων της Microbase με την Emfasis Non-Profit και μια εθελοντική δράση με στόχο την ευαισθητοποίηση των εργαζόμενων σχετικά με το φαινόμενο της αστεγίας, αλλά και την υποστήριξη του έργου της Emfasis.

emfasis logo_canvaΣυζητήσαμε και μάθαμε για τις πολλαπλές μορφές αστεγίας, το Social Streetwork και τις εμπειρίες των μελών της Emfasis, αλλά και διάφορους τρόπους υποστήριξης όσων ανθρώπων διαβιούν στον δρόμο ή σε συνθήκες ανεπαρκούς στέγασης.

Επίσης, κάναμε διαδραστικές ασκήσεις με την καθοδήγηση των εθελοντών έτσι ώστε να τονιστεί η σημασία του εθελοντισμού και της ομαδικότητας, καθώς και του τρόπου συμπεριφοράς μας απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Σημαντικό κομμάτι της εθελοντικής δράσης μας ήταν η ταξινόμηση και προετοιμασία «πακέτων επιβίωσης» σύμφωνα με τις οδηγίες των εθελοντών της Emfasis. Συγκεκριμένα, ετοιμάσαμε πακέτα τα οποία θα διανεμηθούν σε πλημμυροπαθείς οικογένειες στη Θεσσαλία που χρειάζονται τα συγκεκριμένα τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας.

Η εξαιρετική συνεργασία μας με την Emfasis, αλλά και η μεγάλη προθυμία όσων εργαζομένων συμμετείχαν οδήγησαν σε μια πολύ θετική αποτίμηση της δράσης και στην έκφραση ενδιαφέροντος για μελλοντικές δράσεις!

Ευχαριστούμε πολύ όσους και όσες συμμετείχαν!

#Δεν_Προσπερνάμε, αλλά #στηρίζουμε!